Nyheder 2019

Mere sommer – i Provence – Arles
Vi var så heldige at det var fantastisk sommervejr på vores studietur i september ’I Van Goghs fodspor’ i Provence med base i Arles. 33-34 grad og sol de første dage, og 25-26 grader sidst på turen med lidt beskedent regn. Vi besøgte mange af de steder og motiver, som Vincent havde malet, så begge de hospitaler, som han var indlagt på og Foundation de Van Gogh med nogle få af hans originale malerier. Lidt underligt at opleve, hvor meget opmærksomhed maleren får i dag, i forhold til hvor udstødt han var af byen på sin samtid.

 

 

 

 

Vi så også en masse andet kunst, havde en skøn dag i Camarguen med opvisning i den traditionelle drivning/indfangning af de sorte tyre og hvide heste og en skøn, lokal frokost under de store poppeltræer. Vi var i St. Maries de la Mer og badede i Middelhavet, besteg Mt. Ventoux – kendt fra Tour de France, og der var da også fyldt at cykelryttere m.fl. på toppen, hvor der var skyet og kun 11 grader. Vi trøstede os med en fantastisk frokost på St. Hubert ved foden af bjerget.

 

Fantastiske oplevelser i godt selskab
Vi så også et fantastisk lyd- og billedshow i grotterne ved Les Boux, var oppe på Middelalderslottet samme sted. Vi så det meget velbevarede og imponerende antikke teater i Orange. Besøgte Pavepaladset og den halve bro i Avignon, og nød ellers bare Arles i fulde drag, inkl. det flotte kloster, flere kirker, badning og hygge på tagterrassen på hotellet, rigtig gode restauranter, sprøde kager og dejlige is (fx lavendelis), spændende museer inklusive det meget imponerende antikke museum, der bærer præg af, at Arles var Romernes hovedstad i Frankrig, lækre markedsdage, den smukke kirkegård og så selvfølgelig både den antikke arena og det antikke teater i Arles, som alle vejene i indre by nærmest fører til.

 

 

 

 

 

Mor 87 år og still going strong
Hjemme igen havde Lene et hyggeligt kaffemøde med sin gode gamle kollega Nina og min gamle studiekammerat Helene viste mig rundt på en fantastisk bæredygtighedsudstilling på KADK på Holmen, ligesom Jørgen og Lene var til Djøf-forum, hvor et par internationale speakere var blevet fløjet ind til at tale om bæredygtighed. Spændende og god økologisk mad!

 

Den største oplevelse var dog, at mormor blev 87 år. Vi fejrede hende med lækker kage og en god middag hjemme på Grænsevej. Min mor har det godt og ser både bedre ud og ser bedre end i lang tid. Hun havde ønsket sig redskaber til haven, hvilket vist siger alt om hendes energi og livskraft. Festen fortsætter på Møn på lørdag.

 

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skøn sensommer
Det bedste, der skete i sensommeren var, at Ida bestod sin bacheloreksamen med en god karakter. SÅ dejligt! Ida lånte også vores sommerhus igen, ligesom vi også selv var forbi flere gange. Vi fik malet hos os selv, hos Ida i stuen, på bondegården på Møn og hos Frederik og Line under deres halvtag – og fik også hjulpet med væg- og loftbeklædning i selve redskabsrummet. Faktisk så vi Line og Frederik hele tre gange i løbet af 1 ½ uge. Først var vi over til en herlig bedsteforældredag i Isabellas børnehave og så hygge og leg bagefter hjemme. Så var Frederik og Line på weekend hos os, hvor vi sammen var til en dejlig og meget hyggelig fødselsdagseftermiddag hos Laura, der havde bage lækker kage, boller og lagkage til hele familien. Og så altså også lige en praktisk dag hos Line og Frederik, hvor vi også beundrede det nye drivhus og legede med Oscar. Vi var flere gange i biografen og så bl.a. Once upon a time in Holywood og ser du månen, Daniel. Gode og stærke film begge to.

 

 

En masse mad og socialt samvær

Vi malede – og gjorde rent – på Møn sammen med Ida. En herlig og lang arbejdsdag, der sluttede med en fantastisk udendørs middag på surfercaféen på Bogø med den flotteste udsigt og dejligt lunt sommervejr. Lene deltog i lidt forskellige webinarer og var til jobsamtaler et par rigtig spændende steder. Vi var i Tivoli og en tur på Strøget. Vi havde Brigitta, Kim og Elin til søndagsfrokost, hvor vi kunne sidde udenfor i dejligt solskin. Det kunne vi også i sommerhuset, da vi havde Lone og Jakob til middag på årets sidste sommerdag. Her var der 30 grader i skyggen. Fantastisk. Lene var på studietur til Køge med kunstklubben og kollegerne, hvor vi både så den nye Køge Nord Station og KØS- museet. Bagefter spiste vi middag i havnen – udenfor. Dejligt-dejligt. Lene havde også halvdelen af kommunikationsteamet til middag. Det var så godt at se kollegerne igen. Ellers deltog Jørgen i flere videnskabelige undersøgelser, inklusive gymnastik med Søren, ligesom han var til kortklub flere gange og til et enkelt møde i Aarhus. Lene nøjes med at danse med Ida og de andre skønne kvinder. Altid godt og energigivende!!! Vi fik også købt en masse grønne planter til Idas lejlighed. Det er så flot!

 

 

 

 

 

Danmark dejligst om sommeren

Igen i år havde vi den store glæde at nyde sommeren i Danmark. De seneste år har vi valgt at rejse om foråret og efteråret (og lidt indimellem). Vi nød sommerhuset, vores nye otium-stole som er utrolig behagelige at sidde i, og en masse dejlige ture. Bl.a. til Møn med tirsdagsmarked i stege, havearbejde på Jørlen, Nyord, mv. Til Vestlolland med Dodekalitten, Nakskov, smukke haver - bl.a. Peter Hansens, Erik Munchs og ved Cortelitze frist samt fristende planteskoler – Fx Fuchsiaer hos Jensens I Herfølge og Kaj i Næstved, samt smukke krukker fra Rasted planteskole, Albuen og frokost i Sakskøbing, Nykøbing F, Pomle Nakke og lokalt. Vi havde også en rigtig dejlig dag med Joan og Erling i sommerhuset, inkl. badning på vores ekstra brede strand i år. Ida lånte også sommerhuset med et par søde veninder. Dejligt! Og så spiste vi en dejlig frokost på Blox og dykkede ned i udstillingen med BIG’s mange, fantastiske projekter. En rigtig god oplevelse.

 

Ude godt – hjemme bedst

Hjemme har vi også nydt sommeren og været i Tivoli og spist pattegris på Nimb sammen med Brigitta, madklub hos Sanne, Hourwarming hos Susanne, frokost hos Eva og tur i rosenhaven med frokost på Suset i Hvidovre havn, haft Jørgen og Vibeke på besøg, besøgt Frederik og Line og igen haft fornøjelsen af at være lidt praktiske, men især at lege og hygge med meget søde Isabella, der nu kan kende os. En ekstra god oplevelse og fornøejsel var også at se Anitas (og Jørgens) have i Odense. Meget smuk, stemningsfuld og velholdt. Rigtig dejlig tur!

 

Mere fest og ballade
Vi fejrede Lisbets 60 års fødselsdag med en skøn 7fes0’er-fest i haven på en pragtfuld og meget varm sommerdag, som fejringen af Prebens 25 års jubilæum nogle uger senere i fulde drag levede op til. Nico og Laura + mor og far var til middag og Lene besøgte Lene i Espergærde. Rigtig dejligt og hyggeligt at ses og bl.a. gå en god tur. Lene holdt pigeaften og fødselsdag, var til K-salon på KUA2 og så en spændende udstilling på designmuseet sammen med Brigitta og Elin – inklusive en billig og meget velsmagende middag. Vi nåede også to biografture og Lene besøgte Marianne og havde den store oplevelse at høre Benedicte synge til en sommerkoncert i det fri. Så smukt og bevægende!

 

Også tid til det nyttige, praktiske og kloge

Vi fik også lavet en del praktiske ting – også fordi Jørgen gik ’rigtigt’ på pension den 1. august. Vi fik malet flere rum, lavet havelåge og kørevogne til krukkerne, købt ny computer….

 

 

 

 

 

 

 

Ida og Alma boede et par uger til os, mens Ida – med lungebetændelse – fik skrevet sin bachelor-opgave færdigt. Det var en imponerende indsats og dejligt at opleve. Mors længe ventede operation for grå stær gik heldigvis også godt, hvilket pigernes mundtlige eksamener også gjorde i juni.

 

 

Resten af foråret, ferie og fritid

Jørgen og jeg nød en herlig uge i maj på Azorerne midt ude i Atlanterhavet, hvor vi havde mange naturoplevelser. Der er utrolig frodigt på ørerne, mange vulkanbjergtoppe og – søer, og så var vi så heldige at se en finhval, der kan blive op til 27 meter samt en delfinflok på mere end 100 individer, inkl. små kalve. Vi havde godt vejr, var på flere ture og spiste godt, ligesom vi badede og svømmede i havet (havbad), der var 18 grader. Lidt køligt, men dejligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi havde også den store oplevelse at være til danseopvisning med Ida for første gang i mange år. Ida skulle nemlig danse hovedrollen i ’Sound of Music’, så det ville hverken Laura eller vi gå glip af. Jeg var igen i år Idas assistent på udstillingen ’Mit hjem er mit slot’ i Haveselskabets have på Frederiksberg. Det var nogle dejlige, oplevelsesrige og givende dage. Vi havde en dejlig pinse, hvor vi først besøgte Line og Frederik og bl.a. legede med Isabella og familiens nye, lille hundehvalp Oscar, ligesom vi havde den udsøgte og store oplevelse at se Anitas meget flotte have. Lørdag aften var til stor og dejlig fest på Møn, hvor Jette fyldte 60 år. Også en stor og festlig oplevelse. Søndag havde vi en fantastisk sommerdag i sommerhuset, hvor rododendronerne blomstrede i stor stil. Mandag nød vi hjemme, inklusive danceevent med Ida i halvanden time og en meget hyggelig middag med Ida, mor og far her. Vi gik selvfølgelig havetur og nød bl.a. de mange flotte og duftende pæoner og roser.

 

                                          

 

 

 

 

 

 

Ellers bød maj og starten af juni på andre gode oplevelser som fx en romantisk aften med flere små koncerter i Botanisk Have, middage + kaffe og kage hos mormor og morfar flere gange, velsmagende og hyggelig veganerbrunch med Eva på Nørrebro, netværk hos MOE i Søborg og i SoHo, frokost med Elsebeth og Anette, besøg af Birgitte, bowling med BYGST-kollegerne samt god tid til haven, sommerhuset og til praktiske ting som at male.

 

 

 

Påskeferie og familiehygge

Påsken var ekstra dejlig i år. For Laura og Nicolas var med i sommerhuset, hvor ’påskeøsten’ dog sørgede for, at temperaturen ikke blev for høj pta. fint solskin. Vi hyggede os, spillede spil og minigolf, nød Nicos gode, indiske mad, var i byen og spise lækker mad på Vinkælderen. Jørgen og Lene nåede også ned og se vildheste i Bøtø Naturområdet. De var overhovedet ikke bange for os.

 

Vi nåede også lidt i haven og spise en dejlig middag hos Lone og Jakob. Heldigvis havde vi lige nået at ordne lidt efter vinteren før påsken, inkl. et delvis væltet grantræ, som vi akut måtte fælde og skære helt ned. Vildthegnet havde heldigvis holdt rådyrene ude, og tulipanerne blomstrede flot. På vej hjem var vi forbi Gavnø Slotspark og nød en frokost og tulipanerne.


Lige efter påske nåede vi også en dejlig tur forbi Frederik og Line sammen med Laura og Nicolas. Blandt andet gik vi en tur i hyggelige Stige og langs Odense Kanal, som vi aldrig havde set før. Dagen efter var til en meget hyggelig julefrokost i familien i Struer. Dejligt at snakke og se både gamle og unge igen, samt høre at min fætter er ved godt mod pta. nedbrændt hus. Vi havde traditionen tro også lidt ting med til Frederik. Denne gang 12 ruller tagpap mv. til det kommende skur.

 

 

Mere fest og farver

Udover en del biografture inkl. en Van Gogh-film, kortspil og Tivoli var vi også flere gange i teatret. Bl.a. Rytteriet i Tivoli med Ida og Laura, samt Kent Follets Jordens Søjler på Bellevue Teater, Peters Larsens satiriske onemanshow ’Mens vi venter på Irak-kommissionen’ i Skuespilhuset og Shakespeare in love på Øster Gasværk – inklusive teatermiddag. Sikke en masse gode oplevelser!

 

 

Eva og Lene hyggede også flere gange. Gåture til stranden og havnen, Heerups Museum, brunch, chokolade afternoon hos Peter Beier og Tivolitur, samt et hyggeligt besøg hos Freddy på plejehjemmet. Vi nød en herlig middag hos Brigitta og Christian sammen med Kim og Elin, som vi også var til kunst og vinsmagning i Ordrup og kunstudstilling i Lokomotivværkstedet sammen med – samt næsten livstilsmesse i Bellacentret.

 

Vi var til morfars fødselsdag, holdt Jørgens fødselsdag, Lene var til forældreråd i Vibekes helt nye og meget flotte hus ved Brøndbyøsterskoven. Lene besøgte Lone i blæsevejr og var til seminar om lederkommunikation. Endelig var det en stor og dejlig oplevelse at være til 168 års familiefødselsdag hos Nicos familie med bl.a. jordbærkager, pølsevogn i haven og levende musik. Vi mødte flere gamle chefer og kolleger, inkl. Lenes allerførste direktør i Energistyrelsen som fuldmægtig for snart 30 år siden! Ib kunne sagtens huske mig, og synes at det var sjovt, at Laura nu er studentermedarbejder i styrelsen.

 

 

Tid til foråret

 

 

 

I midten af marts sagde Lene farvel til de søde og dygtige kolleger i Bygningsstyrelsen efter næsten fire gode år med presse og kommunikation samt i situationen en selvvalgt fratrædelsesaftale. Derfor har Lene ekstra god tid til at nyde foråret, haven, dancefit med bl.a. en af de professionelle dansere fra Vild med dans, kommunikationsfagligheden, cykle- og gåture, familien og venner. Spændende hvad fremtiden byder på jobmæssigt og dejligt at have frihed og åbne muligheder.
 

Diverse

Vi rundede 20.000 km i elbilen og Lene 8.000 km på elcyklen. Ørelægen fortalte Lene, at hun har perfekte øre – udover endnu en lille polyp. Vi fik købt en syrefriboks til dåbskjolen, så stoffet ikke mørner for hurtigt. Frederik kom uventet på besøg på vej hjem fra job og Lene besøgte Niels Bohr Bygningen sammen med en god kollega, og Roskilde – inklusive frokost og domkirken – med nogle af mine allerbedste kolleger. Vores fryser var ved et uheld slukket en hel nat. Ikke godt… I år har det i øvrigt først været usædvanligt varmt i april og så koldt i maj.

 

 

 

GODT NYTÅR til alle – Så er året igang på godt og ondt...

Vinteren viste sig fra sin milde side i år. Det er meget lidt sne og frost, vi har haft. I stedet har det regnet og blæst en del. Januar var en fin måned, hvor Elsebeth og Annette bl.a. var til middag, og hvor Annette havde nogle rigtig gode vine med, som vi nød i fulde drag. På Elsebeths anbefaling var vi inde og se ’Ternet Ninja’ i biografen. Det var også en rigtig god film, hvor man skraldgrinede af noget egentligt meget alvorligt. Tankevækkende hvad film kan. Elsebeth nåede også at coache mig. En rigtig positiv og stærk oplevelse. Både Ida og Laura klarede sig fremragende til deres eksamener, så vi var meget stolte af dem begge. Ida skal også danse hovedrollen i ’Sound of Music’ i årets danseshow. Det glæder vi os til at opleve.

 

Livsudfordringer
Vi var i sommerhuset og tjekke sommerblomster og tage grene med hjem. Jeg spiste sushi med Ida i Valby og havde Jytte til kaffe til en god snak om verdenssituationen og livet lidt tættere på. På jobbet startede vi med at flytte i et nyt stort kontorhus på Kalvebod Brygge, hvor vi har aktivitetsbaseret indretning og dermed ingen faste pladser. Derfor er der rift om pladserne, især om morgenen, mens det bliver bedre op ad dagen. Vi fordøjede og evaluerede opstarten på et hyggeligt kontorseminar på Konventum i Helsingør med smuk udsigt over Øresund. Desværre fik en af vores nære kolleger kort efter fuldstændig uretfærdigt en hel uvirklig kræftdiagnose, som gjorde et stort indtryk på os alle. Vi er meget kede af det på hendes og familiens vegne. Den dumme, dumme sygdom!

 

Ferie og mange andre ting…
Hjemme i Hvidovre rev de pludselig en dag Bents hus ned på få dage og vupti, så havde gravkoen da også fældet det kæmpestore birketræ i Bents forhave. Der blev lyst helt herover hos os. Vi har også hilst på de nye genboere, der virker rigtig flinke. Traditionen tro var vi i Tivoli, hvor der var smukt snevejr alle vegne. Vi var også i biografen med biografklubben efter en dejlig suppe hos Jytte og Søren. Her blev vi dog forskrækket over at se og høre om, at Jytte på sin elcykel var blevet kørt ned af en bil. Hele ni gange var jeg til DanceFit hos Ida i januar. Og det endda selvom vi tog en uge på vinterferie til Kap Verde. En stor og dejlig oplevelse, selvom der var meget fattigt på øen, Boa Vista, hvor vi boede. Især de flotte strande og ørkenen gjorde indtryk. Inklusive Santa Monica Beach, som er 18 km lang, meget bred og på listen over verdens flotteste strande. Lene blev godt nok væltet fuldstændig omkuld af en af de meget store bølger i Altlanterhavet, men klarede sig heldigvis op og fik bikinien på igen!

 

 

Mad i stride strømme
Februar startede også godt med en herlig madklub os Eva med rigtig god mad og super hyggeligt selskab som sædvanligt. Vi fortsatte spiseriet, for vi var traditionen tro to gange til Dining Week. Første gang med pigerne hos Bdr. Price i Rosenborggade, hvor vi spiste i det samme lokale, som jeg i tidernes morgen har været til eksamen i. Meget pudsigt. God mad i øvrigt. Næste gang var hos Madklubben på Frederiksberg med Laura, hvor vi fejrede Jørgens fødselsdag. Her var maden endnu bedre og mere rigelig. Vi fejrede også Jørgen med god mad udefra lørdagen efter. Hele familien var med, så det var en ekstra god oplevelse. Det var Jørgens hjemmelavede fastelavnsboller også.

 Forbedringer i Hvidovre
Vi var igen i år til generalforsamling i grundejerforeningen og høre bl.a. mere om bymidteprojektet, som vi glæder os bliver til virkelighed om et par år med bl.a. teatersal, multisal, café og restaurant. Det bliver så godt. Det bliver det også, når der kommer en ny 150 meter lang cykel- og gangbro over motorvejsafslutningen tæt på os. Den får vi meget glæde af! Forhåbentligt bliver det også vedtaget at forlænge metroen til bl.a. Vigerslev Midtpunkt og Hvidovre Hospital. Det vil gøre det meget nemmere for os at komme ind til byen og ud i verden.

 

Flytning med flytning på
På jobbet havde jeg mit ene netværk på besøg. Det var hyggeligt og givende, selvom tiden skred. I starten af februar hjalp vi sammen med Nicolas og Laura, Frederik og Line med at flytte i deres nye, flotte hus, samt sætte den gamle lejlighed i stand – i en weekend, hvor det selvfølgelig både blæste, regnede og var koldt. Det var nogle intensive, men gode dage. Bl.a. kom Lene til at pakke Frederiks jakke med nøgler og det hele ned. Den blev dog hurtigt fundet igen i flyttebilen. Det er et meget flot hus, som det bliver spændende se, når alle møbler og ting er helt på plads osv. Isabella har fået sit eget værelse, som hun er meget glad for. Vi nåede også en smuttur over senere til Frederiks fødselsdag sammen med Lines søde familie. Dejligt at se huset lidt mere ryddeligt end under flytningen og ikke mindst i solskin.

 

 Væmmelig oplevelse
Men-men, da vi kom hjem til Hvidovre, havde der været indbrud. Det var meget grænseoverskridende og væmmeligt, at de bl.a. havde rodet i alle ens ting, inkl. undertøjet og mine barndomsminder. Formodentligt er tyvene dog blevet skræmt væk af vores alarm, da de kun nåede halvdelen af huset. Det skaber dog utryghed, og så er det et stort arbejde at rydde op og opgøre det hele til forsikringen. Øv-øv. Nu sikrer vi selvfølgelig vinduer og huset endnu bedre.

 

 

Forårstur til smukke Dragør
I strålende solskin var Lene og Marianne en dejlig tur i Dragør, hvor vi spiste frokost i solskinnet, gik en tur og besøgte Mariannes kunstner-veninde, der syr nogle fantastiske ting i bl.a. skind og pels. Vi nåede også at nyde en dejlig kop te på altanen i solskinnet og de ca. 11 grader. Få dage efter lå Lene dog syg med halsbetændelse og næsten samtidigt konstaterede Miele-manden (for 1.150 kr. for en halv time) at vores dyre Miele-opvaskemaskine efter seks år ikke kan betale sig at reparere. Øv -  Lidt surt show! Nå, den nye opvaskemaskine er fin og meget miljørigtig.

 

Forår i februar
I det hele taget kom foråret allerede i februar. Det var en fornøjelse med solen og de tocifrede varmegrader. Pludselig en dag kom Sanne og Freddy + Jesper forbi, da Freddy er flyttet ind næsten i vores baghave. Det var hyggeligt at se alle. Vi fik indbrudsikret vores vinduer, passede lille søde Alma og nød en fantastisk middag hos Eva og Steven, hvor vi også fik en fremragende gin. Det var lige, hvad vi trængte til ovenpå alle de anderledes og uventede oplevelser i februar. Nu ser vi frem til foråret bliver mere stabilt og vi for alvor kan komme i haven. Kameliaen er sprunget ud  - i orangeriet!!!